EMMA Egyesület – névváltoztatás bejegyezve

Ezúton szeretnénk elmondani nektek, hogy megérkezett a végzés a Fővárosi Törvényszéktől, ami szerint hivatalosan is EMMA Egyesület lettünk.

Egyesületünk 2016. február 8-i Közgyűlésén a tagok megszavazták, hogy a Születésház Közhasznú Egyesület új néven, EMMA Közhasznú Egyesületként (EMMA Egyesület) folytatja tevékenységét.

Az Egyesület története mérföldkőhöz érkezett, ezt tükrözi a névváltoztatás is, amit hamarosan arculatváltás is követ majd.

Facebook elérhetőség:

EMMA vonal Facebook elérhetőség:

cropped-emma_egyesulet.png

Egyesületünk a várandóssághoz, szüléshez, gyermekágyhoz kapcsolódó információkat szolgáltat, érdekérvényesítő tevékenységeket végez, tudományos kutatásokban vesz részt, segélyvonalat működtet (EMMA vonal), műhelyfoglalkozások (EMMA Műhely) és sorstárs segítői tevékenység (Anyatársak) keretében támogatást nyújt a nőknek, illetve családjaiknak. A Születésház Egyesület nem egészségügyi szolgáltató, azaz nem foglalkozik sem várandósgondozással, sem szüléskíséréssel. Tagjai nem bábák, hanem különböző szakmai háttérrel rendelkező nők, akik egyesületi tevékenységüket részben önkéntes alapon végzik.

Mit jelent az EMMA?

Az EMMA eredetileg betűszónak indult: Együtt a Méltó szül(et)ésért MAgyarországon (EMMA). Hosszas mérlegelés után azonban arra jutottunk, hogy új nyelvet kell találnunk, friss hangot, személyességet, amely kifejezi az Egyesület hitvallását. EMMÁ-t viszont szerettük. EMMA mi vagyunk, te is, én is. EMMA mindenki, aki itt és most Magyarországon bármilyen formában kapcsolatba kerül a szüléssel, születéssel, a szülészeti ellátással. Aki próbálja megtalálni a maga útját, a maga és gyermeke számára a legjobbat, próbál eligazodni a rendszerben. EMMA mindenki, aki információt és támogatókat keres, aki kísér és támaszt nyújt. A mi közös hangunk, vágyaink, erőnk.