Az Egyesületről

Az EMMA Egyesület 2010 óta dolgozik azért, hogy az új élet születése, az anyává, családdá válás örömteli esemény, kiteljesítő élmény lehessen minden nő, gyermek, család számára.

Hiszünk abban, hogy ebben az érzékeny időszakban a nők és családjaik valódi támogatást, törődést és biztonságot érdemelnek, tevékenységünk ennek a célnak a megvalósulását szolgálja.

“Hisszük, hogy a szülés lehetőség az egyén és a társadalom fejlődésére.

Az EMMA küldetése az, hogy a nőket ennek a lehetőségnek a felismerésében és megélésében támogassa, a nők tapasztalatát előtérbe helyezve a társadalmat a szabad választás biztosítására ösztönözze.”

Az EMMA Egyesület munkájának előterében a nők szülészeti ellátásban szerzett tapasztalatai állnak. Az Egyesület 2015. szeptember 1-én indította el telefonon és emailben elérhető anonim segélyvonalát, az EMMA Vonalat, ahová a nők a gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseikkel, problémáikkal, tapasztalataikkal, gondolataikkal fordulhatnak.

A segélyvonal mellett kutatási projekteken és személyes találkozásokon keresztül szerzünk információt arról, hogy a jelenlegi szülészeti ellátórendszerben a nők milyen tapasztalokat szereznek, és mit élnek meg traumatizáló élményként. Tapasztalatunk szerint nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is gyógyulásra van szükség, amely akkor kezdődhet el, ha a nők történetei meghallgatásra és elfogadásra találnak.

Szakemberként, segítőként fontosnak tartjuk, hogy ne szakadjunk el a nők által megélt valóságtól, mert az anyai tapasztalatokra támaszkodva tudjuk az ellátórendszert  biztonságossá és kiszámíthatóvá tenni úgy a szakemberek mint az anyák számára.

Az EMMA Egyesület nem egészségügyi szolgáltató, azaz nem foglalkozik várandósgondozással, sem szüléskíséréssel. Tagjai nem bábák, hanem különböző szakmai háttérrel rendelkező nők, akik egyesületi tevékenységüket részben önkéntes alapon végzik.

Elérhetőség:  info@emmaegyesulet.hu

Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ával, valamint minden adományt az alábbi számlaszámra várunk (kérjük a közleménybe feltüntetni az egyesület nevét) :

EMMA Közhasznú Egyesület

CIB Bank