Néhány héten belül az ötödik nemzetközi szervezet fordul Áder Jánoshoz Geréb Ágnes kegyelmi kérelme ügyében

A Szülészeti Ellátás Javításáért Egyesület (Association for Improvements in the Maternity Services, AIMS, UK) elnöke személyes látogatását követően arra kéri Áder Jánost, hogy vessen véget a dr. Geréb Ágnest érő igazságtalanságoknak. Rövid időn belül – a Nemzetközi Bábaszövetség (International Confederation of Midwives; ICM), a Szülészek és Nőgyógyászok Nemzetközi Szövetsége (Fédération Internationale de Ginécologie et d’Obstétrique; FIGO), az angol Királyi Bábakollégium (Royal College of Midwives, UK) és az A Szülészeti Egyesületek Európai Hálózatának (European Network of Childbirth Associations, ENCA után – az AIMS az ötödik nemzetközi szervezet, amely a köztársasági elnökhöz fordul Geréb Ágnes ügyében. A köztársasági elnökhöz forduló szervezetek közös álláspontja, hogy a dr. Geréb Ágnes ellen folyó büntetőeljárásnak és az abban meghozott ítéletnek nem volt megfelelő szakmai alapja.

A Szülészeti Ellátás Javításáért Egyesület (Association for Improvements in the Maternity Services, AIMS, UK) elnöke elmondta: „Dr. Geréb Ágnes ügyét figyelemmel kísértem és elborzadtam, mint sok más nemzetközi szakember is azon, hogy bírósági ügyek lettek a kérdéses estekből. Egyeztetve brit és nemzetközi bábaszakértőkkel világossá vált, hogy a nemzetközi szakmai közvélemény szerint nem volt indokolt a Geréb Ágnes ellen indított büntetőeljárás.  Bízom abban, hogy Magyarország köztársasági elnöke meghallva a nemzetközi szakmai véleményeket, és elismerve dr. Geréb Ágnes világszínvonalú szakmai teljesítményét, helyt ad a kegyelmi kérelemnek.

Association for Improvements in the Maternity Services

AIMS

Sajtónyilatkozat

A Szülészeti Ellátás Javításáért Egyesület (AIMS, Association for Improvements in the Maternity Services), a szülés területén az Egyesült Királyság vezető kampányszervezetének elnöke április 26-án tett látogatást Budapesten azzal a céllal, hogy találkozzon dr. Geréb Ágnessel.

A találkozóra dr. Geréb Ágnes lakásán került sor, mivel jelenleg is, határozatlan ideig házi őrizetben tartják.

A találkozót követően Beverley Lawrence Beech, az AIMS elnöke elmondta:

“Dr. Geréb Ágnes ügyét figyelemmel kísértem és elborzadtam, mint sok más nemzetközi szakember is azon, hogy bírósági ügyek lettek a kérdéses estekből. Egyeztetve brit és nemzetközi bábaszakértőkkel világossá vált, hogy a nemzetközi szakmai közvélemény szerint nem volt indokolt a Geréb Ágnes ellen indított büntetőeljárás.  Bízom abban, hogy Magyarország köztársasági elnöke meghallva a nemzetközi szakmai véleményeket, és elismerve dr. Geréb Ágnes világszínvonalú szakmai teljesítményét, helyt ad a kegyelmi kérelemnek.”

Címke: ,