Telefon Zöld szám anyáknak +36 80 414 565

EMMA Vonal

Az EMMA Vonal egy anonim információs és lelkisegély vonal, amit önkéntes alapon működtetünk, képzett önkéntes segítőkkel.

Emma Vonal

Hívj bennünket!

Minden hétköznap 10:00-12:00 és 21:00-23:00 óra között elérhetők vagyunk!

Írj nekünk!

A hét bármely napján

Küldj Facebook üzenetet!

Üzenet

Hasznos anyagok

Fájdalmas az együttlét szülés után?

Szülés után az első szeretkezés kicsit olyan, mint mikor elveszíted a szüzességed. Előtte sok a kérdés, de ha minden jól megy – és itt ebben szeretnénk segíteni – utána már nem is érted, min paráztál ennyire. Azt is megtudhatod, mit tehetsz, ha a fájdalmas együttlét szülés után sokáig jelent gondot.

WHO ajánlások – Pozitív szülésélményt célzó szülészeti ellátás

Az Egészségügyi Világszervezet “Pozitív szülésélményt célzó szülészeti ellátás” címmel átfogó, naprakész iránymutatást adott ki az alapvető szülészeti ellátásról, ami összefoglalja a WHO eddigi és új ajánlásait. Az ajánlás csomag – amennyiben együttesen bevezetésre kerül – a körülményektől és az egészségügy általános színvonalától függetlenül biztosítja a jó minőségű és bizonyítékokon alapuló ellátást. Az irányelvben bemutatott eljárások […]

Gátmetszés

Tények és lehetőségek a gátmetszéssel kapcsolatban Ha fontosnak érzed a szülésnél a gátad épségének megőrzését, vagy szeretnéd megismerni a lehetőségeidet, érdemes tájékozódnod szülés előtt. Írásunk a gátmetszés és gátvédelem témáját járja körbe. Mire számíts, hova fordulhatsz, hogyan készülhetsz?

Személyes történetek

Számomra a legnehezebb az anyaságban az emberi kapcsolatok hiánya és az ezzel összefüggő magány érzése. Elcsépelt, de tényleg társas lények vagyunk, és a mai társadalomban az anyák nagyresze elszigetelten él segítség nélkül. (tovább…)

Az anyák lételeme a közösséghez tartozás

Amit szeretek EMMÁ-ban

Szerettem az elfogadást, ahol sokfélének lehetett lenni, szerettem az egymásra figyelést, a bajtársiasságot. Szeretem bennetek az ítélkezésmentességet, a valódi, nyitott szívű segíteni akarást. Köszönöm, hogy vagytok!

Petrucz Vanda Sarolta

Nagyon sokat jelentett nekem az a pár alkalom, amikor részt tudtam venni az Emma Műhelyen. Véletlenül bukkantam rá egy ismerősöm által erre a lehetőségre, de nem túlzás azt mondani, hogy megváltoztatta az életemet. Erőt és önbizalmat kaptam és sok hasznos információt. Nagyon jó, befogadó légkörben. Azóta volt egy gyógyító otthonszülésem. Köszönöm, hogy vagytok!

Mályva

Erőt és önbizalmat kaptam