Szülés – szülészet – kerekasztal beszélgetés

A Fordulat 24. lapszáma (Társadalmi reprodukció, Az élet újratermelése a kapitalizmusban, http://www.fordulat.net/) bemutatójához kapcsolódóan megrendezett konferencián az EMMA képviseletében Erika Schmidt olyan, számunkra kedves nőkkel beszélgetett, mint Kata AmonSzabina Kerényi és Sarolta Kremmer.
Volt szó női tapasztalatokról, kiégésről, elidegenedésről, a gyermekvállalás piacosításáról, a technológia térhódításáról, a strukturális erőszak hatásairól anyákra és szakemberekre. Hála a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapestnek, videón láthatjátok a teljes beszélgetést.

“Ismerjük fel, hogy valójában egy oldalon állunk, hogy nincsen ‘mi’ és ‘ők’, hogy valójában tényleg mindannyian ugyanazt szeretnénk: és ez az anya és a baba egészsége. Akkor is, ha erről az egészségről mást gondolunk. Van ez a nagyon erős alap, amire ugyan sokszor vakká válunk, de jó kiindulópont lehet arra, hogy párbeszédbe kezdjünk.”

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a konferencia többi beszélgetését is: